Austinin haastavan radan säädöt mietityttävät Mikaa

Kolme viikkoa sitten ratamoottoripyöräilyn Moto2-kauden avauksessa komeasti kolmanneksi ajanut ja sittemmin kilpakumppani Takaaki Nakagamin hylkäyksen vuoksi toiseksi noussut Mika Kallio, 31, palaa viikonvaihteessa estradille kauden toisen MM-osakilpailun merkeissä.

Qatarin Losailin kuumalta aavikkoradalta ison veden toiselle puolelle siirtyneen MM-sirkuksen näyttämönä toimii toista kertaa Yhdysvaltain Teksasin Austin, jonka uusi Circuit of The Americas -rata debytoi MM-kalenterissa viime vuonna.

- Rata on nyt vuoden vanhempi, mutta kenelläkään ei silti ole kuin se yksi kilpailu täältä alla. Nyt ollaankin mielenkiintoisessa tilanteessa säätöjen suhteen, sillä tänä vuonna, kun rata ei ole enää niin uusi, radalla ei välttämättä enää toimikaan ne viimevuotiset säädöt, 199. MM-kilpailunsa Austinissa kaasutteleva kokenut Marc VDS -tallin suomalaiskuljettaja pyörittelee.

- Muutenkin tämä rata on melko haastava säätöjen osalta, sillä täällä täytyy tehdä kompromisseja sen suhteen, mitä pyörältä haluaa. Viime vuonna pyöräni oli säädetty siten, että se oli hyvä jarrutuksissa, mutta tänä vuonna olemme keskittyneet pyörän kääntyvyyteen ja ajettavuuteen, viime vuonna kolmanneksi ajanut Kallio jatkaa.

- Iso riskihän sekin on, mutta oikeita ja parhaiten toimivia säätöjä on tosi vaikea ennustaa. Yhtenä avaintekijänä pitäisinkin nopeutta, eli mikäli säädöissä on menty metsään, niin ei siinä mitään, jos siihen vain pystytään reagoimaan nopeasti.

- Parempi kuitenkin katsoa kuin katua. Uskoisin, että juuri tuosta nopeasta reagoinnista on tänä viikonloppuna suurta etua täällä, Kallio päättää.

Austinin kisaviikonloppu käynnistyy perjantai-iltana Suomen aikaa vapailla harjoituksilla. Aika-ajot ajetaan lauantaina ja kisa sunnuntaina. Aikaeron vuoksi kisatapahtumat ajoittuvat Suomen ilta-aikaan.

Kuva: Gold and Goose Photography



« Edellinen sivu