Paalupaikasta niukasti jäänyt Mika kakkosruutuun

Lähes koko viikonlopun Moto2-kauden yhdeksättä MM-osakilpailua Saksan Sachsenringilla kontrolloinut Mika Kallio jätettiin aika-ajossa kakkosruutuun, kun sveitsiläinen Dominique Aegerter kiilasi harmittavasti paalupaikalle aika-ajon viime minuutilla.

Ykköspaikkaa lähes koko aika-ajon ajan harteillaan kantanut 31-vuotias Kallio oli lopputulokseen luonnollisesti hieman pettynyt.

- Totta kai se jäi harmittamaan, että menetin paalupaikan ihan aika-ajon lopulla, kun se melkein koko 45 minuutin session ajan oli hyppysissäni. Mutta toisaalta, kisassa se on loppupeleissä ihan sama, lähteekö ykkös- vai kakkosruudusta, kun lähtöpaikka on joka tapauksessa eturivissä, Kallio heitti.

- Ja olimme muutenkin koko aika-ajon ajan tosi hyvässä vauhdissa. Ajoin monta hyvää ja tasaista kierrosaikaa peräkkäin, joka näyttää hyvältä kisaa ajatellen, Kallio jatkoi.

Paalupaikkamies Aegerterin kierrosajasta Kallio jäi reilun kymmenyksen. Eturivin kuljettajista Aegerter ja Kallio olivat ainoat, jotka pystyivät ajamaan kierrosaikansa 1.24 puolelle.

- Kisaa ajatellen minulla on tosi hyvä fiilis. Kaikki toimii ja olemme hyvässä vireessä, eikä pyörään tarvitse tehdä mitään sen kummempia muutoksia. Ainoa huolenaihe on sää, joka näyttää muuttuvan täällä hyvinkin nopeaan tahtiin. Nytkin kun aika-ajon aikana aurinko alkoi paistamaan, takarenkaan pidon kanssa oli taas hiukan ongelmia.

- Siksi toivoisinkin huomiselle kuivaa, mutta pilvistä, jolloin lämpötila ei nousisi ihan niin korkealle, kokenut Marc VDS -kuljettaja päätti.

Moto2-luokan kisa ajetaan sunnuntaina klo 13.20 Suomen aikaa.

Kuva: Gold and Goose Photography



« Edellinen sivu