Kaksi rajua kaatoa kokenut Mika avauspäivän viides

Kaksi rajua kaatumista Australian Phillip Islandilla perjantaina kokenut Mika Kallio oli viides avauspäivän harjoitusten yhdistetyissä tuloksissa.

Kallio jäi pohjat 1.33,057 kellottaneelle Marc VDS -tallikaverilleen Esteve ”Tito” Rabatille 0,702 sekuntia, ja valitteli huonoa rengastuntumaa Phillip Islandin viileähköllä radalla.

- Täällä nähtiin tänään todella paljon kaatumisia. Jostain syystä renkaat eivät toimineen ollenkaan ja niillä piti ajaa monta kierrosta, ennen kuin niistä alkoi saada pitoa irti, Kallio ihmetteli.

- Kaikki kuskit tuntuivat valittelevan samaa.

Kallion raju kaatuminen iltapäivän harjoituksen loppupuolella johtuikin juuri rengasongelmasta.

- Olimme juuri vaihtaneet uudet renkaat alle ja puhuneet, että alku pitää ottaa varovasti. Ehdin ajaa kolmisen kierrosta suht rauhassa ja sitten perä jo lähtikin alta, kun koskin kaasuun.

Kokenut 31-vuotias suomalaispilotti selvisi rajun näköisestä tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

- Tai ainakin melkein. Oikea nilkka otti hieman kipeää ja on nyt ihan turvoksissa, mutta murtumaa siitä ei kuvauksissa löytynyt. Sen näkee sitten huomenna, mihin suuntaan se tuosta kehittyy.

Aamun harjoituksessa sattunut kaatuminen puolestaan johtui vaihdeongelmasta.

- Vaihde ei mennyt päälle ja ajoin mutkan pitkäksi. Törmäsin rengasvalliin ja lensin siitä voltilla vallin yli. Onneksi siinäkään ei käynyt pahemmin, vaikka aineksia olisi ollut pahempaankin. Kävi tuuri ja tulin jaloilleni alas.

- Muutenkin pyörän kanssa oli tänään todella paljon ongelmia. Tuntuma oli erittäin huono. Teimme paljon säätömuutoksia ja menimme niiden kanssa edestakaisin, mutta ajamisesta ei tullut oikein mitään.

- Pyörän suhteen meillä onkin nyt edessä isompi projekti, sillä aiomme purkaa pyörän palasiksi ja vaihtaa siihen uuden rungon. Meillä on pieni epäilys, että viime kisojen ongelmat saattaisivat johtua rungosta. Toivottavasti siitä olisi apua huomiselle.



« Edellinen sivu