Nilkka teipattuna ajanut Mika eturivin kolmosruutuun

Eilisissä harjoituksissa kahdesti kaatunut ja oikean nilkkansa satuttanut Mika Kallio onnistui Moto2-kauden 16:nnen MM-osakilpailun aika-ajossa lauantaina turvonneesta nilkastaan huolimatta.

Nilkka teipattuna ajanut Kallio nappasi aika-ajosta eturivin lähtöpaikan ja starttaa näin ollen sunnuntai-aamuna klo 06.20 Suomen aikaa ajettavaan Australian Phillip Islandin MM-osakilpailuun kolmosruudusta.

- Eilisiin lähtökohtiin nähden tämä päivä meni todella nappiin. Pyörä oli paljon tasapainoisempi ajettava tänään ja kierrosajat koko ajan hyvällä tasolla, uutta taktiikkaa aika-ajossa käyttänyt Kallio iloitsi.

- Ajoimme sekä aamun treenin että aika-ajon kisasimulaationa, eli en käynyt kummankaan aikana kertaakaan varikolla. Molemmissa tuli ajettua 28 kierrosta putkeen.

Parhaimman kierrosaikansa Kallio kaasutteli aika-ajon puolivälissä.

- Tarkoituksena oli siis ajaa mahdollisimman paljon kierroksia. Muutenkin renkaiden vaihtaminen kesken kaiken olisi ollut riski, sillä kun renkaita joutuu ajamaan täällä sisään 6-7 kierrosta, ei siinä välttämättä olisi jäänyt kovin paljon aikaa nopeille kierroksille.

- Vaihtelua kierrosajoissani oli kyllä jonkin verran, mutta se johtui lähinnä vain järkyttävästä ruuhkasta radalla.

Kallio jäi parhaallaan 1.32,698 vain 0,228 sekuntia paalupaikan ottaneelle Marc VDS -tallikaverilleen Esteve ”Tito” Rabatille. Maailmanmestaruudesta taistelevien tallikavereiden väliin kakkosruutuun kiilasi vielä ranskalainen Johann Zarco.

- Kierrosaikani olivat hyvin lähellä Titon aikoja, joten huomisen kisan suhteen kaikki on auki ja mahdollista. Aamun warm-upissa kokeilemme ehkä vielä jotain pieniä muutoksia, ainakin pyörään sijoitettavien ekstrapainojen paikkojen suhteen, sillä meillä on ollut vähän ongelmia kevyen pyörän kanssa kisan lopulla, kun bensa on kulunut pois.

- Mutta muuten kaikki näyttää oikein hyvältä ja luottamus on korkealla. En tietenkään ole vielä luovuttanut mestaruustaistelun suhteen, MM-kakkonen napautti.

Kuva: Gold and Goose Photography



« Edellinen sivu