Mika neljänneksi Phillip Islandin jännitysnäytelmässä

Kolmannesta ruudusta Australian Phillip Islandin osakilpailuun ampaissut Mika Kallio taisteli tosissaan kauden 16. MM-osakilpailun voitosta, mutta tippui lopulta palkintopallisijojen ulkopuolelle tehtyään pienen ajovirheen yhdeksän kierrosta ennen ruutulippua.

- Voitto karkasi, kun ajoin jarrutuksen pitkäksi. Perä lähti luistamaan ja oli pakko höllätä jarrusta, jotten kaatuisi, kisan johtopaikkaa tuolloin pitänyt Kallio tuhahti.

- Sillä samalla sekunnilla kilpakumppanit kuittasivat sitten ohi.

Kallio tippui virheen seurauksena viidenneksi. Samassa Marc VDS -tallin sisukas suomalaiskuljettaja aloitti kuitenkin raivoisan loppukirin, joka loppupeleissä riitti nostamaan kokeneen Kallion sijalle neljä.

- Sain kyllä ajettua edessä ajaneen tallikaverini Esteve Rabatin ja sveitsiläiskuski Thomas Luthin kiinni, mutta paukut eivät enää riittäneet heidän ohittamiseen. Puskin koko ajan sen minkä pystyin, mutta kun renkaat olivat jo ihan finaalissa, niin yritys ei vaan tuottanut tulosta.

Kallion tavoin myös muut kuljettajat kärsivät ongelmista renkaiden pidon kanssa 25 kierroksen mittaisessa kisassa.

- Renkaisiin oli vaikeaa saada minkäänlaista tuntumaa. Sen vuoksi monet tekivätkin kisassa isoja virheitä ja sijoitukset vaihtelivat vähän väliä.

Kisan voittoon ajoi espanjalainen Maverick Vinales, joka on tällä hetkellä kiinni Moto2-luokan MM-pronssissa. Muut podiumpaikat menivät sveitsiläiselle Luthille ja espanjalaiselle Rabatille.

MM-kullan kohtalo jäi kuitenkin edelleen avoimeksi, sillä MM-kärkipaikkaa pitävä Rabat ansaitsi kisasta vain kolme pistettä Kalliota enemmän. Rabatin ja MM-pisteissä kakkospaikkaa pitävän Kallion ero pisteissä on tällä hetkellä 41 pistettä, kun jaossa on vielä 50 pistettä.

Kallio siis omaa vielä teoreettiset mahdollisuudet luokkansa mestaruuteen, mutta on käytännössä tiukimmin kiinni Moto2-luokan MM-hopeassa.

MM-sarja jatkuu viikon kuluttua kaukokiertueen viimeisellä osakilpailulla. Tuolloin estradina toimii Malesian Sepang, jossa Kallio on ollut kolmesti palkintopallilla, vuosina 2003, 2005 ja 2006.

Kuva: Gold and Goose Photography



« Edellinen sivu