Eturiviin kuumankostean Sepangin aika-ajossa

Moto2-luokan aika-ajossa toisen lähtöruudun saavuttanut Mika Kallio hehkui tyytyväisyyttä Malesian Sepangissa lauantaina.

- Tuntuuhan se hienolta. Koko viikonlopun ajan olemme menneet laidasta laitaan säätöjen kanssa, mutta nyt tämän aamun vapaan harjoituksen jälkeen taisimme vihdoin löytää oikean suunnan, Kallio selvitti.

- Teimme aamun jälkeen isoja muutoksia ja nyt aika-ajossa pyöräni olikin jo selkeästi parempi, Marc VDS -tallin suomalaispilotti iloitsi.

- Muutoin aika-ajo oli todella raskas. Olosuhteet olivat erittäin rankat ja kuskit kovilla kuumuuden sekä kosteuden takia. Siksi suunnitelmana olikin ajaa paras kierrosaika heti ensimmäisen vedon aikana, koska aika-ajon loppupuolella siihen ei välttämättä olisi enää ollut mahdollisuuksia.

Eturivin kakkospaikan ottaneen Kallion nopein kierros kulki aikaan 2.07,587. Kallio jäi parhaallaan vain 0,158 sekuntia paalupaikkamies Esteve "Tito" Rabatille.

- Kisan suhteen meillä on jo aika selvät sävelet. Tiedämme, millä renkailla ajamme kisan ja säätömuutoksistakin meillä on jo ajatuksia. Aiomme siirtyä vielä yhden pykälän verran enemmän siihen suuntaan, kuin mihin olemme jo menneet. Tarkoituksena on siis muuttaa keulan säätöjä vielä niin, että se on hiukan parempi jarrutuksissa.

- Vaikka lähtöpaikka on hyvä, kisa ei kuitenkaan missään tapauksessa tule olemaan helppo. Täytyy yrittää säästellä itseään, että paukut riittävät viimeiselle kierrokselle saakka, kun olosuhteet ovat mitä ovat.

Kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu starttaa sunnuntaiaamuna klo 8.20 Suomen aikaa. Kallio varmistaa kisassa Moto2-luokan MM-hopean, mikäli hän saa kuusi pistettä MM-pisteissä kolmantena olevaa Maverick Vinalesia enemmän.

Kuva: Gold and Goose Photography



« Edellinen sivu