MM-hopeamitalitaistelun ratkaisu siirtyi Valenciaan

Mika Kallio sijoittui toiseksi MotoGP-kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Malesian Sepangissa sunnuntaina.

Toisesta lähtöruudusta kisaan startanneen Kallion tavoitteena oli voittaa ja varmistaa samalla Moto2-luokan MM-hopea, mutta äärimmäisen tiukkana ja tasaisena tunnetun luokan kilpakumppanit iskivät kapuloita Kallion rattaisiin sen minkä ehtivät.

Kisan voittoon viiletti espanjalainen Maverick Vinales, jonka voiton ansiosta myös MM-hopeamitalitaistelun ratkaisu siirtyi kauden päätösosakilpailuun Espanjan Valenciaan. Hopeamitalissa tiukimmin kiinni olevan Kallion piste-etu MM-pisteissä kolmantena olevaan Vinalesiin nähden on nyt 15 pistettä.

- Tämä kisa oli kyllä todella rankka, siis ihan fyysisestikin. Olen ajanut täällä vuodesta 2002 lähtien, mutta koskaan aikaisemmin olosuhteet eivät ole olleet näin tukalat, uupunut Kallio virkkoi.

- Viimeiset kierrokset mentiin todellakin viimeisillä voimilla.

- Mutta erittäin hyvää kisa se kyllä muuten oli. Ajoin monia hyviä kierroksia ja kisan nopein kierrosaikakin jäi nimiini. Mutta paukut eivät vain ihan riittäneet sinne korkeimmalle palkintopallille saakka tänään, 31-vuotias Kallio jatkoi.

Kakkosruudusta kisaan startannut Kallio ajoi kisassa pääosin kakkospaikalla. Johtopaikkaa suomalaiskuljettaja piti viiden kierroksen ajan, ohitettuaan Marc VDS -tallikaverinsa Esteve ”Tito” Rabatin kisan puolivälissä.

Kisan voiton vieneen Vinalesin isku puolestaan tuli viisi kierrosta ennen ruutulippua.

- Vinales oli todella vahva lopussa. Kun hän pääsi ohi, yritin vielä roikkua siinä mukana, mutta ero vain kasvoi. En saanut käytetyillä renkailla pitoa tarpeeksi ulos, jotta ohittaminen olisi ollut mahdollista.

Vinalesin ja Kallion perässä kolmanneksi ajoi Rabat, joka samalla varmisti uransa ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Himmeämmät MM-mitalit puolestaan ratkotaan vasta kahden viikon kuluttua kauden perinteisesti päättävässä Valencian GP:ssä. Siellä 13. MM-kauttaan ajava Kallio aikoo tehdä kaikkensa, jotta miehen pitkän uran neljäs MM-mitali olisi väriltään hopeinen.

- Jos vain pystyn ajamaan normaalin kisan, niin ei siinä pitäisi mitään ongelmaa olla. Toki mitä tahansa voi tapahtua, mutta ainakin aiemmin Valencia on ollut minulle ihan hyvä paikka.

- Ja olisihan se hieno päättää kausi voittajana hyvään fiilikseen, samoin kuin yhteinen taipaleemme Marc VDS:n kanssa, ensi vuonna neljän Marc VDS -vuoden jälkeen italialaisen Italtrans-tiimin leipiin siirtyvä Kallio tuumi.

Kallion MM-mitalin värin päättävä jännitysnäytelmä ajetaan Valencian Ricardo Tormon radalla 9. marraskuuta.

Kuva: Gold and Goose Photography



« Edellinen sivu