MM-hopeaa dramaattisesta kisasta huolimatta

Mika Kallio juhlisti uransa neljättä MM-mitalia MotoGP-kauden päätösosakilpailussa Espanjan Valenciassa, vaikka 13:tta MM-kauttaan ajavan suomalaiskonkarin kisaurakka keskeytyikin jo Moto2-luokan kisan ensimmäisellä kierroksella.

Syynä Kallion keskeytykseen oli espanjalaiskuljettaja Maverick Vinalesin pieleen mennyt jarrutus, jonka seurauksena molemmat MM-hopeasta taistelleet kuljettajat kaatuivat. Samalla luokan hopeamitalin kohtalo ratkesi, joskaan ei sillä tavalla, kuin Kallio olisi toivonut.

- Minulle henkilökohtaisesti olisi ollut tärkeää päättää kausi hyvään tulokseen. Nyt en tietenkään voinut asialle mitään, mutta jos olisin päässyt ajamaan kisan loppuun saakka, olisin todennäköisesti saavuttanut monta muutakin merkittävää rajapyykkiä, uransa kolmannen hopeamitalin pokannut Kallio hymähti.

- Urani 50:nnen palkintopallisijoituksen ja 300 MM-pisteen rajan, joka sekin on melko harvinainen.

Sekä Kallion että Vinalesin kisan päättänyt välikohtaus sattui Valencian 4005 metrin mittaisen radan viimeisessä mutkassa, Kallion ollessa viidentenä.

- En ole vielä ehtinyt analysoimaan tapahtumaa sen tarkemmin, mutta ilmeisesti Vinales jarrutti liian myöhään ja osui pyöräni takaosaan.

- Onneksi  Vinaleskaan ei päässyt enää jatkamaan, sillä muuten olisi voinut käydä niin, että hän olisi kuitannut MM-hopean.

- Se olikin tässä se onni tässä onnettomuudessa.

Valencian osakilpailu päätti samalla Kallion nelivuotisen yhteistyön belgialaisen Marc VDS -tallin kanssa, sillä maanantaista alkaen Kalliota odottavat uudet haasteet italialaisen Italtrans-tiimin väreissä. Ensimmäiset kolmipäiväiset testit uuden tallin kalustolla ajetaan jo tulevana keskiviikkona Espanjan Jerezissä.

- Sitä ennen on kuitenkin vielä edessä viimeiset palaverit Marc VDS:n kanssa ja hieman juhlintaa, MM-mitalinsa sunnuntai-iltana MotoGP:n palkintojenjakogaalasta noutava Kallio virnisti.

Mika Kallion, 32, faktat:

13 MM-kautta
Kolme MM-hopeaa (2005, 2006 ja 2014)
Yksi MM-pronssi (2008)
16 GP-voittoa
49 palkintopallisijoitusta
18 paalupaikkaa

Kuva: Gold and Goose Photography« Edellinen sivu