Kalliolla edessään viimeiset testit ennen MM-sarjan alkua

Moto2-kauden viimeiset viralliset talvitestit alkavat tiistaina Jerezissä. Kauden aiemmissa testeissä pyörän säätöjen ja ajotuntuman kanssa tuskailleella suomalaiskuljettaja Mika Kalliolla sekä hänen Italtrans Racing -tallillaan onkin edessään työntäyteiset kolme testipäivää. Testit ovat myös ennen kauden viimeinen mahdollisuus nähdä missä muut tallit menevät.

- Kilometrejä on aika vähän alla tällä hetkellä ja sitä myöten niin ajotuntuma kuin säädötkin ovat vielä hiukan hakusessa – tuntuma on aivan erilainen kuin vuosi sitten. Tulevat testipäivät ovat äärettömän tärkeitä meille ja aivan satavarmoja emme vielä ole esimerkiksi siitä, että kumman vuosimallin runkoa käytämme. Tällä hetkellä vahvin ehdokas on uusi 2015-mallin runko, Kallio kertoi ennen testejä.

- Näissä testeissä on nyt mukana sarjan kaikki tiimit ja samalla nyt on käytössä myös sarjan viralliset moottorit, joilla ajetaan myös kauden ensimmäisessä kilpailussa Qatarissa. Viimeiset testipäivät luovat taas otollisen aseman vertailla kilpailukykyämme muiden kanssa.

MM-hopeaa tulevalla kaudella kirkastamaan lähtevän Kallion kolmipäiväisten testien ohjelma on hiottu mahdollisimman tarkoituksenmukaiseksi ja tehokkaaksi yhdessä kisainsinöörin kanssa.

- Keskitymme kolmeen pääasiaan testeissä ja ne ovat pyörän keulan tuntuma eli pyörän painojakauma, uusi takahaarukka joka on nyt tehty täysin minun tyylini mukaisesti sekä etuiskunvaimentimet, joista meillä on sekä vanhempi versio että uudempi kehitysversio vertailussa.

Sääennuste lupaa myös tuleviin testeihin epävakaista säätä, mutta Kallio ei anna sen häiritä liikaa.

- Vesisadetta on nyt näihinkin testeihin luvattu, mutta toivotaan, että se ei toteudu. Muutenkaan me ei voida antaa esimerkiksi menneiden testien enää häiritä, vaan nyt pitää keskittyä näihin päiviin, tehdä perustyö hyvin ja saada luottamus pyörään kuntoon.

Moto2-sarjan testit alkavat Espanjassa Jerezin radalla tiistaina 17.3. ja päättyvät torstaina 19.3. Kauden ensimmäinen kilpailu ajetaan Qatarissa sunnuntaina 29.3.

 

Kuva: mikakallio.com

Lisää vapaassa käytössä olevia kuvia löydät Mika Kallion internetsivuilta medialle tarkoitetusta kuvapankista



« Edellinen sivu