Säätömurheita Austinin avauspäivänä

Mika Kallio ajoi kuudenneksi MM-kauden toisen osakilpailun harjoituksissa myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa Teksasin Circuit of The Americas -radalla.

- Päivä ei kyllä ollut mistään helpoimmasta päästä. Erityisesti aamun harjoitus tuntui tahmealta, eikä pyörä istunut radalle ollenkaan. Jouduimme heti säätöhommiin ja muuttamaan pyörää takaisin viimevuoden suuntaan, Kallio myönsi.

- Iltapäivän toisessa harjoituksessa alkoi sitten onneksi sujua jo vähän paremmin. Teimme muutoksia kytkimen säätöihin ja muutimme pyörää keulalta enemmän peräpainoisemmaksi, jolloin se parani hieman.

- Mutta ei se siltikään vielä ihan parhaassa mahdollisessa tikissä ollut.

Kallio paras kierros kulki aikaan 2.11,329. Ero ranskalaiskuski Johann Zarcon kärkiaikaan oli 0,490 sekuntia.

- Ero ei ole mahdoton ja itse asiassa aika olisi ollut jopa pari kymmenystä parempi, jos vaihteiden kanssa ei olisi tullut häikkää nopealla kierroksella. Nyt kävi niin, että vaihde hyppäsi vapaalle ja tuhrasin siinä hässäkässä sen pari kymppää.

- Eikä tämä vielä tässä ollut. Teemme pyörään vielä joitakin säätömuutoksia ja koitamme löytää sopivan balanssin viime- ja tämänvuotisen pyörän välillä. Kovin huolissani en siis ole vielä aika-ajosta, Kallio päätti.

Kuva: Gold and Goose Photography 



« Edellinen sivu