Mikalle kauden kolmas paalupaikka Misanosta

Mika Kallio nappasi kauden kolmannen paalupaikkansa San Marinon GP:n aika-ajoissa Misanossa lauantaina. 45 minuutin aika-ajosta muodostui Kallion osalta todellinen jännitysnäytelmä, sillä Kallio kellotti tuttuun tyylin nopeimman kierrosaikansa vasta aika-ajon lopulla, toiseksi viimeisellä kierroksella.

Paalupaikkaan oikeuttanut kierros kulki aikaan 1.38,043.

- Olen kyllä mielettömän tyytyväinen, että paalupaikka lohkesi tänään, ei olisi päivä paljon paremmin voinut mennä, helpottunut Kallio iloitsi.

- Tosin kärjessä oli todella tiukkaa, joten ei tästä pidä vielä liikaa innostua. Kisaa ajatellen on sinänsä ihan sama, lähteekö ykkös- vai kakkosruudusta, mutta henkisellä puolella tämä paalupaikka merkkaa todella paljon, tavoitteidensa mukaan Moto2-luokan MM-pisteissä kärkipaikkaa pitävän Marc VDS -tallikaverinsa Tito Rabatin kakkosruutuun jättänyt Kallio jatkoi.

Ero Kallion ja tallikaveri Rabatin välillä jäi kuitenkin suhteellisen marginaaliseksi, vain 0,067 sekuntiin. Muutenkin Moto2-luokassa oli jälleen äärimmäisen tiukkaa, sillä luokan 17 nopeinta kuljettajaa mahtui sekunnin sisään.

- Pyörän suhteen meillä on säädöissä vielä hiukan hakemista, sillä tänään sai mennä aika limiitillä ja tuntui, että kaatuminen on koko ajan lähellä. Myös renkaiden osalta meillä on vielä päätökset tekemättä, sillä kuivan kelin rata-aika on jäänyt todella vähäiseksi tämän viikonlopun aikana.

- Tänään kovempi rengasseos antoi paremman pidon, mutta se, millä takarenkaalla lähdemme kisaan, jää vielä nähtäväksi. Radan pito saattaa vielä muuttua, joten rengasasiaa täytyy vielä miettiä aamun warm-upissa.

- Kisan osalta täytyy toivoa, että startti onnistuisi ja pystyisin pitämään ykköspaikan. Tiedossa on varmasti samanlaista vääntöä kuin kaksi viikkoa sitten Englannin Silverstonessa, mutta Rabatin lisäksi siinä tulee olemaan myös muita kovia kavereita kintereillä. Saa nähdä, onko täällä mahdollista repiä samalla tavalla eroa, kuin Silverstonessa.

Moto2-luokan kisa ajetaan sunnuntaina klo 13.20 Suomen aikaa.

Kuva: Gold and Goose Photography



« Edellinen sivu