Työt Italtransin kanssa käynnistyivät Jerezissä

Moto2-luokan MM-hopeaa sunnuntaina lunastanut Mika Kallio ei kauaa ehtinyt laakereilla lepäämään, kun työmaa taas kutsui juuri 32 vuotta täyttänyttä suomalaiskuljettajaa. Tällä kertaa tilanne oli kuitenkin täysin erilainen, sillä Kallio pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan uuden työnantajansa, italialaisen Italtrans-tiimin kalustoa.

Kyseessä oli kolmipäiväisten testien ensimmäinen testipäivä, Jerezin 4423 metrin mittaisella radalla etelä-Espanjassa.

- Ensimmäinen testipäivä meni vähän harakoille sateen takia, mutta pääsin kuitenkin ajamaan pari-kolme tuntia, yhteensä 27 testikierrosta keskiviikkona ahkeroinut Kallio kertoi.

- En kuitenkaan pystynyt ajamaan ihan täysipainoisesti, sillä pyörän moottorissa oli jotain häikkää. Moottori ei toiminut niin kuin sen olisi pitänyt toimia ja se verotti hiukan ajamista.

- Mutta pääasia oli, että pääsin ajamaan ne ensimmäiset kierrokset uudella kalustolla ja totuttelemaan yhteistyöhön uuden kisainssini kanssa, joka tuli Moto2-luokkaan 25 MotoGP-vuoden jälkeen.

Kallio sijoittui Jerezin testien avauspäivän tuloksissa kahdeksanneksi ajalla 1.43,790. Päivän nopeimmasta kierrosajasta vastasi Ranskan Johann Zarco, jonka kärkiajasta 1.42,858 Kallio jäi 0,932 sekuntia.

- Ihan ei vielä oltu kevään kisavauhdissa, mutta eiköhän se siitä, kun saamme moottorin toimimaan kuten pitää.

- Muutoin pyörä tuntuu ihan hyvältä, joskaan ei kuitenkaan ihan samanlaiselta, kuin Marc VDS:n pyörä, vaikka niiden pitäisi periaatteessa olla tekniikaltaan samanlaisia. Kyllä tässä vielä on totuttelemista tähän kalustoon, mutta tästä se lähtee, MM-kakkonen päätti.« Edellinen sivu