Mika debytoi Dirt Track -kutsukilpailussa Barcelonassa

Toista kertaa Barcelonan Palau Sant Jordi -areenalla lauantaina 13. joulukuuta järjestettävässä Superprestigio Dirt Track -kutsukilpailussa nähdään maaradan nelinkertaisen maailmanmestarin Joonas Kylmäkorven ohella myös muuta suomalaisväriä, kun Moto2-kuski Mika Kallio debytoi kilpailun Superprestigio-luokassa.

Kallion lisäksi Superprestigio-luokassa nähdään myös lukuisia muita MotoGP-sarjan tähtikuljettajia. Kilpailussa kamppailevat muun muassa tuoreet maailmanmestarit Marc Marquez, Esteve ”Tito” Rabat ja Alex Marquez, jotka samalla juhlistavat kauden päätöstä yhdessä espanjalaisfaniensa kanssa.

Hiekkaan ja saveen pohjautuvalla ovaaliradalla ajettava Dirt Track on kuulunut pitkään erityisesti espanjalaiskuljettajien harjoitusohjelmaan. Vaikka Kalliolle laji onkin aivan uusi tuttavuus, suhtautuu 32-vuotias suomalaisässä silti tuhatpäisen yleisön edessä ajettavaan kisadebyttiinsä kylmän rauhallisesti.

- Tavoitteena on haastaa muiden maiden MotoGP-kuskit ja ammatikseen Dirt Trackia ajavat kuljettajat, vaikka ihan helppoa se ei tule olemaan. Treenipäiviä minulle tulee kaikkiaan vain kolme, mutta pyörä ja laji tulevat kuitenkin koko ajan tutummiksi. Odotan kisaa hyvillä mielin, Kallio juttelee hyväntuulisesti.

Ensikosketuksensa lajiin Kallio sai keskiviikkona päästessään testaamaan 450-kuutioista Suzuki Català -pyöräänsä 100 kilometrin päässä Barcelonasta sijaitsevalla treeniradalla.

- Eka fiilis oli, että ajaminen on yllättävän vaikeaa. Vaikka ajoasento muistuttaakin ulkoisesti paljon jääratapyörällä ajoa, on totuus toinen. Erityisesti etujarrun puuttuminen vaatii paljon totuttelua ja jalat joutuvat todella koville.

- Myös pito on paljon jääratapyörää heikompi ja se tuo tähän omat haasteensa. Helppo laji tämä ei missään nimessä ole näin aloittelijalle, mutta pari treenipäivää lisää antaa varmasti enemmän tuntumaa ajamiseen.

Viime tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestetyn Superprestigio DTX -tapahtuman voittoa puolustaa amerikkalainen Brad ”The Bullet” Baker. Kisatapahtumat käynnistyvät lauantaina aamupäivällä vapaiden harjoitusten ja aika-ajojen merkeissä. Tapahtuman finaalit ajoittuvat lauantai-iltaan.

Lisätietoja kilpailusta: http://dtxbarcelona.com/

Kuva: Suzuki Català



« Edellinen sivu