Mika Kallio tavoittelee MM-kultaa uuden tallin väreissä

Ratamoottoripyöräilyn Moto2-sarjassa ajava Mika Kallio lähtee tulevaan kauteen uuden tallin riveissä. Vuodesta 2011 asti belgialaisessa Marc VDS Racing Teamissa ajanut Kallio nähdään tällä kaudella italialaisen Italtrans Racing -tiimin kuljettajana. Tallikaverina Kalliolla tulee olemaan italialainen nuori lupaus, 20-vuotias Franco Morbidelli.

Tärkeimpänä asiana uudessa tiimissä Kallio näkee sen, että hänen ja uuden kisainsinöörin asiat hoituisivat saumattomasti.

- Aivan ensimmäiseksi on saatava yhteispeli toimimaan uuden kisainsinöörin kanssa. On ehdottoman tärkeää, että meillä synkkaa ja pystytään tekemään töitä saumattomasti menestyksen eteen. Talli henkilökuntineen on kuitenkin hyvin ammattitaitoista, joten pohja menestykselle on olemassa, Kallio kertoi.

Viime kaudella paljon ongelmia aiheuttanut renkaiden kuluminen on erityistarkkailussa kauden alkaessa.

- Uskon, että nyt pystytään myös vaikuttamaan paremmin viime kaudella kiusanneeseen renkaiden kulumisongelmaan ja sitä myötä suoraan menestymiseen kisoissa. Lisäksi minun kuljettajana täytyy tietysti olla huippuiskussa ja pystyä koko ajan kehittymään esimerkiksi ajotyylin puolesta. Helmikuun ensimmäisten talvitestien jälkeen ollaan varmasti jälleen viisaampia monella saralla, luottavainen Kallio ennakoi tulevaa kautta.

Toistakymmentä kautta MM-tasolla kilpaillut Kallio vakuuttaa motivaation olevan huipussaan. Tavoitteena on voittaa viimeinkin ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruus.

- Intohimo tätä lajia kohtaan ei ole sammunut tai hiipunut koskaan. Tämä sama palo ajamista kohtaan on roihunnut aina uran alusta asti. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun pystyy viemään pyörän aivan suorituskyvyn äärirajoille asti. Motivaatiota kauteen ei juuri muutenkaan tarvitse hakea, sillä maailmanmestaruudesta taistellaan ensimmäisistä harjoituksista lähtien, itsevarma Kallio sanoi.

Moto2-sarjan testikausi käynnistyy helmikuun 10. päivä Valencian radalla Espanjassa.

Mika Kallio tavattavissa tänä viikonloppuna Helsingissä MP 15- Moottoripyörämessuilla Kallio Racingin osastolla 6 B 111 perjantaina klo 12-15 sekä lauantaina 12-15.« Edellinen sivu