Kallio heti kärjessä Argentiinassa

Mika Kallion aiemmat puheet tason nostamisesta kärkikahinoihin saivat roimasti pontta alleen perjantaina ajetuista toisista vapaista harjoituksista, joissa hän ajoi kolmanneksi jääden vain 0,187 sekuntia kärkeen ajaneesta Ajo Motorsportin Johann Zarcosta. Taistelu sijoituksista oli muutenkin huipputasaista Moto2-luokassa, sillä peräti 18 kuljettajaa jäi alle sekunnin päähän kärkiajasta.

Aivan ilmaiseksi eivät kovat kierrosajat tulleet, sillä Kalliolla oli vielä päivän ensimmäisissä harjoituksissa ongelmia.

- Aamulla päätettiin ajaa kovemmalla rengasseoksella, mutta sitä ei saatu sitten missään vaiheessa toimimaan ja pito puuttui pyörästä täysin. Iltapäivällä vaihdettiin pehmeämmät renkaat alle ja muutenkin saimme pyörää parempaan suuntaan muun muassa takaiskarin linkun osalta. Lisäksi laskettiin keulaa kaksi milliä ja se paransi heti pyörän kääntyvyyttä, hyvästä vauhdistaan riemuinnut Kallio sanoi.

- Hienoa oli myös huomata, että pehmeällä renkaalla pystyin ajamaan koko treenin loppuun ja pitoa riitti ihan viimeisille asti. Pehmeän seoksen käyttäytyminen pitkissä vedoissa on aina hieman arvoitus, joten renkaiden puolestakin nyt näyttää hyvältä. Olo on muutenkin huojentunut, kun nyt oikea suunta on ilmeisesti vihdoin löytynyt ja eroa kärkeen ei enää juuri ole.

Kerrankin ehjästi sujuneet harjoitukset luovat toiveita kärkisijoituksista huomisissa aika-ajoissa. Työ MM-taisteluun takaisin pääsemiseksi on kuitenkin vasta alkanut.

- Ollaan painitttu nyt sen verran paljon alkukaudesta ongelmien kanssa, että myös luottamusta pitää vielä saada lisää ajamiseen. Nyt näyttäisi siltä, että ei jouduta sähläämään yhtä radikaaleilla säätömuutoksilla kuin aikaisemmin, joten se on viikonlopun ajovireen kannalta ehdottoman tärkeä juttu. Jos huomenna vauhti on samalla tasolla, niin totta kai lähden tavoittelemaan selkeästi parempaa lähtöruutua kuin Qatarissa tai Texasissa, Kallio totesi.

Moto2-luokan Argentiinan osakilpailun aika-ajojen suora lähetys alkaa Nelonen Pro 1 -kanavalla ja Ruutu+ Pro -palvelussa lauantaina kello 21.05« Edellinen sivu