Kallio teki kauden tärkeimmän päätöksen

Moto2-luokka nähdään tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa Euroopan mantereella kuluvan kauden aikana, kun vuorossa on yksi sarjan tunnetuimmista osakilpailuista Espanjan Jerezin radalla. MM-pisteissä kuudentena oleva Mika Kallio teki yhdessä Italtrans Racing -tallinsa kanssa edellisen Argentiinan kilpailun jälkeen kenties kauden merkittävimmän päätöksen.

- Päädyimme jatkamaan vuosimallin 2015 rungolla tämän kauden loppuun asti. Uskomme, että uudempi malli kehittyy enemmän pitkällä tähtäimellä ja siihen on luvassa myös päivityksiä kauden mittaan. Päivitysten pitäisi tehdä pyörästä kilpailukykyisempi, ja 2014 mallin rungosta saatiin jo viime vuonna periaatteessa maksimit irti, joten siihen on turha uhrata kehitystyötä, Kallio avasi päätöksen sisältöä.

- Olen tyytyväinen ratkaisuun ja kävimme tallin kanssa kaikki vaihtoehdot sekä molempien pyörien hyvät ja huonot puolet tarkasti läpi. Itse olin ehkä kuitenkin enemmän 2014-mallin kannalla, kun taas kisainsinööri enemmän tuon uudemman rungon. Pääsimme kuitenkin hyvään yhteisymmärrykseen ja tärkeintä on, että nyt meillä on yksi runko, jonka kehitystyöhön voimme keskittyä koko loppukauden, Kallio jatkoi.

Jerezin osakilpailuun Kallio lähtee hakemaan tasapainoista ja onnistunutta viikonloppua. Suomalaiskuljettaja tiedostaa, että odotukset häntä kohtaan ovat nousseet viime kisojen menestyksen myötä.

- Alkukausi oli hankala, mutta nyt kun katsoo meidän suoritusta viimeisimmässä osakilpailussa Argentiinassa, niin kyllä suunta on kuitenkin ollut oikea. Argentiinan neljäs sija toi lisää luottamusta ajamiseen ja sitä myöten on toki helpompi lähteä myös Jereziin. Viime vuodelta sieltä on voitto ja rata sopii muutenkin hyvin minulle, joten toivottavasti saadaan hyvä tulos aikaiseksi.

- Jerezin rata on toisaalta niin tuttu kaikille kuljettajille, että ratatuntemuksesta ei juuri eroa saa. Toki esimerkiksi säätöjen kanssa pitää olla aivan eri tavalla hereillä, koska lämpötila on nyt korkeampi kuin talvitestien viileämmissä olosuhteissa, ja sitä myöten renkaiden pito tulee olemaan nyt heikompi. Talvitestien säädöistä ei juuri muutenkaan voi ottaa mitään käyttöön, vaan enemmänkin ne tulevat olemaan sekoitus viime kauden ja Argentiinan osakilpailun säätöjä. Kaiken kaikkiaan pyörän kehitysaskeleet ovat tulleet nyt hyvään saumaan, Kallio toteaa.« Edellinen sivu