Kallio uusilla osilla Ranskan osakilpailuun

Vuoden 2015-mallisen ratamoottoripyörän runkonsa kanssa koko alkukauden taistellut Mika Kallio sai kauan kaivattuja päivitysosia heti Jerezin kilpailun jälkeen pidetyille testipäiville Aragonin radalle.

- Saatiin testeihin uusi erilainen takahaarukka sekä Öhlinsiltä uudet jousituskomponentit niin pyörän etu- kuin takapäähän. Testit tulivat meille elintärkeään aikaan, koska nyt me päästiin hieromaan alkukauden säätöongelmia pariksi päiväksi ihan rauhassa. Uusien osien osalta jäi tuntuma, että asiat menivät oikeaan suuntaan, joten tilanne näyttää paremmalta nyt kun suunnataan kohti Le Mansin legendaarista rataa, Kallio kertoi.

Vaiherikkaan keskustelun kohteena jo moneen kertaan ollut pyörän runko puhutti jälleen Jerezin jälkeen. Pyörtävää päätöstä ei kuitenkaan, ainakaan vielä, tehty.

- Kävimme runkotoimittaja Kalexin ja tiimin kanssa keskustelut Jerezin jälkeen ja päädyimme jatkamaan 2015-mallisella rungolla toistaiseksi. Tuohon tämän kauden runkoon oli sinänsä helppo oikeastaan päätyä, koska me emme olisi saaneet Aragoniin millään viime vuoden runkoa tai osia. Olisi ollut muutenkin suhteellisen ylivoimainen asia alkaa kasata pariksi päiväksi toista pyörää, Kallio avasi runkorulettia.

Ranskan osakilpailuviikonloppu alkaa perjantaina vapailla harjoituksilla. Kallio lähtee niihin luottavaisena ja selkeällä suunnitelmalla.

- Tuntuma tulee nyt olemaan erilainen ja ensimmäinen harjoitus on tarkoitus pysyä kokonaan radalla ilman varikkokäyntejä, jotta saan maksimoitua rata-ajan ja kilometrit. Ei tässä muutenkaan auta itku markkinoilla, vaan kyllä tässä vielä uskotaan täysillä tähän hommaan ja ajatellaan positiivisesti. Jos antaisi näiden asioiden päästä ihon alle ja tunteisiin, niin sitten olisi parempi pysyä kotona, Kallio naurahti.

Viime vuonna Le Mansin radan paalupaikan valloittanut ja kilpailun voittanut Kallio odottaa ennen kaikkea tasapainoista viikonloppua.

- Ratana Le Mans ei ole mikään ihmeellinen, aika sellainen stop and go -tyyppinen. Paljon on suoria ja tiukkoja jarrutuksia, jolloin myös pyörän täytyy toimia jarrutuksissa ja mutkien sisäänmenoissa. Rata ei ole suosikkejani, mutta aina täällä on ollut hyvä tunnelma, ja puitteethan noin muuten ei voisi paljon legendaarisemmat olla. Eihän sitä ikinä tiedä, vaikka minutkin nähtäisiin joskus 24-ajoissa nimenomaan kilpa-auton ratissa, Kallio virnisti.« Edellinen sivu