Kallio 11:nteen lähtöruutuun: Otimme säädöissä selkeän askeleen eteenpäin

Hartaasti odotetut keulan iskunvaimenninosat saapuivat kuin saapuivatkin lauantaiksi Ranskan Le Mansiin. Mika Kallio paransi vauhtiaan selkeästi aika-ajoissa, mutta yllättäen kuitenkin viime vuotisten osien avulla.

Suomalainen oli aika-ajoissa lopulta 11:s jääden 0,676 sekuntia paalupaikalle ajaneesta, Moto2-luokassa tulokaskauttaan ajavasta espanjalaisesta Alex Rinsistä, joka ajoi täsmälleen saman ajan toiseksi tulleen brittikuski Sam Lowesin kanssa.

- Kokeilimme aamun harjoituksissa uusia iskarin jousituksen osia, mutta eivät ne meitä juurikaan eteenpäin vieneet. Aika-ajoihin vaihdoimme sitten viime vuonna käytetyt, 10 milliä lyhyemmät jouset keulan iskunvaimentimiin, ja viikonlopun siihen mennessä parhaasta ajasta lähti heti puoli sekuntia pois, Kallio kertoi tyytyväisenä.

- Jousien pituuden vaihto on käynyt aikaisemminkin mielessä, mutta siinä on ollut esteenä muun muassa valmistajan halu käyttää uusia osia. Harmittaa tietysti ettei olla tuota aikaisemmin tehty, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Todella hienoa, että nyt nähtiin pitkästä aikaa ylipäätänsä positiivista kehitystä keulan toiminnassa.

Vaikka suomalaisen vauhti paranikin selvästi, ei aika-ajojen tulostavoite aivan täyttynyt. Kallio lähtee kuitenkin luottavaisena huomiseen, kauden viidenteen osakilpailuun.

-  Vähimmäistavoitteeksi asettamani yhdeksäs sija jäi harmittavasti vain seitsemän sadasosan päähän. Uskon kuitenkin, että jos lähtö onnistuu huomenna, niin voin taistella jopa kärkisijoituksista itse kilpailussa. Vauhdin paraneminen ja edistysaskel pyörässä toivat nyt selkeästi lisää luottamusta ajamiseen, Kallio sanoi aika-ajojen jälkeen.

- Jos vaan vauhtia huomenna riittää, niin ohituspaikkoja Le Mansin rata tarjoaa kyllä tarpeeksi. Sunnuntaiaamun warm upissa kokeilemme vielä jäykempää jousta takaiskunvaimentimeen sekä etujousitukseen pieniä muutoksia. Niillä on tarkoitus entisestään parantaa pyörän kääntymistä mutkiin sekä parantaa jarruja niin, että jarrutukset voisi jättää myöhemmiksi, Kallio totesi.

Moto2-luokan aika-ajojen tuloksia, Le Mans, Ranska
1. Alex Rins 1.37.114
2. Sam Lowes +0,000
3. Johann Zarco + 0,108
4. Tito Rabat + 0,215
5. Takaaki Nakagami + 0,301
---
11. Mika Kallio + 0,676« Edellinen sivu