Kallio: Tämä on meidän taso tällä hetkellä

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio ei pystynyt kovasta taistelusta huolimatta vastaamaan itselleen asettamiinsa odotuksiin Moto2-luokan Assenin osakilpailun aika-ajossa. Kallio majaili pitkään sijoilla 21 ja 22, mutta nousi huiman viimeisen kierroksen rutistuksella lähtöruutuun 15. Hyvä sijoitus ei kuitenkaan kirkastanut Kallion mielialaa.

- En tiedä onko vika miehessä vai pyörässä. Jotain me tehdään väärin, mutten tiedä mitä. Ei tämä tulos ole todellakaan sitä mitä haluttiin. Ihmeelliseltä tuntuu ja on vaikeaa sanoa mikä on pielessä. Oletettiin hyvien testien jälkeen, että saataisiin täällä Assenissa kehitettyä pyörää edelleen eteenpäin, Kallio harmitteli tuoreeltaan aika-ajon jälkeen.

Aika-ajo oli Moto2-luokalle tyypillisesti todella tasainen ja Kallio jäikin kuudennesta lähtöruudusta vain reilut kaksi sekunnin kymmenystä. Menestymään tottunut ja kovan voitontahdon omaava suomalainen oli viime kaudella MM-pisteissä kakkonen, joten tämän kauden tulokset ovat olleet hänelle valtaisa pettymys. Edes aika-ajosijoituksen parantuminen edellisestä kilpailusta (22.) ei lämmittänyt Kalliota.

- Meidän on turha vertailla omia aikoja hitaampiin kuskeihin, jotka ovat myös jääneet paljon kärjestä, koska itselle merkitsee vain se, kuinka paljon eroa on kärkeen. Kun vertaa dataa kärkimiehiin ja viime vuoden ajamiseeni, niin mutkaan jarrutuksessa hävitään eniten. En saa luottoa renkaisiin ja pitoon. Tämä taas on erittäin huono juttu meille, koska samoilla renkailla ajetaan koko kausi. Sarjassa on vain yksi rengastoimittaja ja kaikkien pitää ajaa samoilla renkailla, Kallio kertoi vaikeasta tilanteestaan.

Ajamisen ilo tuntuu olevan Kalliolla kadoksissa, eikä hän pysty nauttimaan kilpailemisesta entiseen malliin.

- Tällä hetkellä ajaminen tuntuu lähinnä hirveältä, koska mutkiin mentäessä on aina hieman epävarmaa kuinka pyörä käyttäytyy eturenkaan huonon pidon vuoksi. Sekin ihmetyttää, että tallikaverini ajoi viime vuonna tässä tallissa tasaisesti sijoille 5-10 ja nyt hän oli 20. Tämä on meidän taso tällä hetkellä, Kallio kertasi tuntojaan.

Edellisessä kilpailussa loistavasti kymmenen sijaa noussut Kallio ei aseta kovia odotuksia kilpailuun.

- Huomiseen lämmittelyajoon tehdään varmaankin joitakin pieniä kokeiluja vielä ennen kilpailua. Lähtöpaikka ei ole kauhean hyvä ja letka venähtää helposti, jolloin kärkeen nouseminen on hankalaa. Parhaani lähden taas tekemään ja katsotaan huomenna mihin se riittää, Kallio pohdiskeli tulevaa.

Tuloksia Moto2-luokan aika-ajot, Assen, Hollanti:
1. Johann Zarco 1.36,346
2. Tito Rabat + 0,287
3. Sam Lowes + 0,532
4. Simone Corsi + 1,047
5. Jonas Folger + 1,088
---
15. Mika Kallio + 1,371« Edellinen sivu