Kallio säväytti Assenin kilpailussa

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion lähtökohdat olivat haastavat Moto2-luokan Assenin osakilpailuun kehnosti sujuneen aika-ajon vuoksi. Kallio starttasi kisaan ruudusta 15, mutta nousi jälleen näyttävästi kisan edetessä ja ylitti maalilinjan tyylikkään ajon jälkeen kahdeksantena. Kisan voittoon ajoi ranskalainen Johann Zarco.

- Tämä ajo oli varmaan aika maksimi, mitä pystyttiin tänään tekemään. Meillä oli viikonloppuna jonkun verran vaikeuksia, joten tuskin näillä eväillä olisin parempaan pystynyt. Puristin kaiken irti mitä lähti, Kallio kertoi ensitunnelmistaan kilpailun jälkeen.

Kilpailusta muodostui lähes sprinttilähtö, sillä Luis Salom kaatui lähdön jälkeen ensimmäisellä kierroksella ja hänen pyörästään valui öljyä. Lähtö jouduttiin uusimaan ja kilpailu typistyi 16 kierroksen kilpailuksi aiotun 24 kierroksen sijaan.

Mika Kallio koki lyhyen kilpailun olleen hänelle etu, vaikkakin hienosta noususta huolimatta häntä huolestuttaa edelleen koko kauden vaivanneet ongelmat.

- Vähän jäi harmittamaan, että lähtö uusittiin, koska nousin ensimmäisessä lähdössä yhdeksänneksi ennen keskeytystä. Toinenkin lähtö oli onneksi hyvä ja pääsin nousemaan 11:ksi. Koko kauden vaivanneet ongelmat pidon ja renkaiden kanssa haittasivat tänäänkin. Kilpailun puoliväliin asti ajoin hyvin kärjen vauhtia ja pysyin kärkiryhmän mukana. Sen jälkeen renkaat kuitenkin kuluivat taas pahasti ja olin selkeästi huonommassa vauhdissa kuin alussa, Kallio kertasi kilpailun kulkua.

Kallion paras kierrosaika oli yli sekunnin lähempänä kärkeä kuin aika-ajoissa. Eron supistuminen saikin suomalaistähden hymyilemään. 

- Alun hyvän lähdön jälkeen sain tosiaan ajettua kärkeä kiinni ja vauhti oli erittäin hyvä. Jatkossa pitää saada sama vauhti säilymään pidempään ja pieniä yksityiskohtia säädettyä paremmaksi, niin pärjäämme aika-ajoissa paremmin ja taistelemme tosissaan podium -sijoituksista. Positiivista oli myös paluu takaisin kymmenen parhaan joukkoon, Kallio tuumi.

Seuraavaksi Mika Kallion ohjelmassa on pistäytyminen Italiaan moottoripyörämessuille ennen seuraavaa 10. – 12. heinäkuuta Saksan Sachsenringillä ajettavaa osakilpailua.

Tuloksia, Moto2-luokan 9/18 osakilpailu, TT Circuit Assen, Hollanti:

1. Johann Zarco
2. Tito Rabat +0,757
3. Sam Lowes +2,080
4. Alex Rins +3,738
5. Thomas Luthi +4,530
-----
8. Mika Kallio +8,150


Moto2-luokan MM-pistetilanne 9/18 osakilpailun jälkeen:

1. Johann Zarco 150
2. Tito Rabat 114
3. Sam Lowes 96
4. Thomas Luthi 89
5. Alex Rins 87
----
9. Mika Kallio 43« Edellinen sivu