Kallio kiilasi kolmanneksi kauden parhaallaan aika-ajossa

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio tykitti kovaa kyytiä Moto2-luokan Indianapoliksen aika-ajoissa taistellen itsensä aivan loppuminuuteilla kolmanneksi. Suomalaisässä oli riemuissaan kauden parhaasta aika-ajosuorituksestaan.

- Taas meitä kiersi yhdeksäs sija ja kolmas lähtörivi, mutta onneksi tällä kertaa tähän suuntaan. Ei voi olla kuin todella tyytyväinen vuoden ensimmäiseen eturivin paikkaan. Viikonloppu on ollut kokonaisuutena hyvä ja olemme olleet koko ajan hyvässä vauhdissa lähellä kärkiporukkaa. Huomista kilpailua varten on kaikki kunnossa, Kallio iloitsi.

Kallion aika-ajon alkupuolisko oli hieman hakemista, sillä hän kärsi pito-ongelmista ja pyörän hallinta tuotti vaikeuksia. Aika-ajojen puolessa välissä Kallion pyörään vaihdettiin renkaat ja muutoksen jälkeen vauhti alkoi löytyä. Varikkokäynnin jälkeen Kallio nousi nopeasti sijalta 17 kuudenneksi, ja lopussa upean rutistuksen päätteeksi kolmanneksi.

- Alussa pyörä tosiaan vähän luisteli, mutta renkaiden vaihdon jälkeen palaset loksahtivat paikalleen ja vauhti parantui. Aika ei tullut tänään helpolla, sillä ajaminen ei vieläkään ole niin rentoa kuin soisi olevan. Tänään pystyin hieman nostamaan riskirajoja, koska meillä ei ole tällä radalla ollut sellaista ongelmaa keulan pidon kanssa kuin aiemmissa kilpailuissa, Kallio kertasi aika-ajon vaiheita.

- Mitään isompia muutoksia ei tarvitse tehdä huomiselle. Olemme nyt saaneet niin hyvän fiiliksen ajamiseen, ettei lähdetä sorkkimaan säätöjä. Omaan tekemiseen olen todella tyytyväinen ja iso kiitos lähtee tiimin suuntaan. Nyt olen päässyt ajamaan ilman ongelmia. Kilpailuun keskitytään olennaisiin asioihin ja toivotaan, että renkaat kestävät nyt paremmin loppuun saakka.

Ensimmäisen rivin lähtöpaikka lupaa Kallion mukaan kiehtovaa kilpailua, sillä hyvästä kilpailuvauhdista huolimatta hän ei ole tällä kaudella vielä päässyt haastamaan kärkikuljettajia huonojen lähtösijoitusten vuoksi.

- Mielenkiintoista nähdä, mitä pystytään eturivistä tekemään kilpailussa. Olemme olleet aina kilpailun alut vahvoja ja nyt lähden hakemaan kärkipaikkaa hyvän lähdön turvin. Siitä pääsisi sitten rakentamaan omaa kilpailua. Kovaa menevät toki kaverit viereisissäkin ruuduissa, joten viime vuoden kaltaista ylivoimaa tuskin tullaan näkemään. Nyt sormet ristiin, että kaikki menee huomenna ongelmitta ja ajetaan podiumille, Kallio tiivisti toiveikkaat tuntemuksensa.

Mika Kallio taistelee Indianapoliksessa kauden ensimmäisestä Moto2-luokan osakilpailuvoitosta suorassa lähetyksessä Nelonen Pro 1 -kanavalla ja Ruutu+ Pro -palvelussa sunnuntaina 9. elokuuta kello 19.20 alkaen.

Tuloksia Moto2-luokan aika-ajot, Indianapolis, Yhdysvallat:

1. Alex Rins 1.36,549
2. Tito Rabat +0,137
3. Mika Kallio +0,316
4. Thomas Luthi +0,337
5. Jonas Folger +0,456 « Edellinen sivu