Voitosta taistellut Kallio taklattiin ulos - erinomainen viikonloppu päättyi keskeytykseen

Mika Kallio oli vahvassa vauhdissa myös Indianapoliksen Moto2-luokan kilpailussa, mutta hänen hyvä viikonloppunsa päättyi keskeytykseen ja valtaisaan pettymykseen. Sam Lowes ajoi Kallion kylkeen 10 kierroksella ja suomalainen joutui keskeyttämään kilpailun ollessaan kärkiryhmässä sijalla kuusi. Lowes pystyi jatkamaan kilpailua kolaroinnin jälkeen, mutta keskeytti itsekin myöhemmin. Voittoon ajoi luokan tulokaskuljettaja, 19-vuotias Alex Rins. Kallio ei peitellyt kiukkuaan keskeytyksen jälkeen.

- Mitä tässä nyt sitten oikein voisi enää sanoa. Ei tämä taaskaan päättynyt kuin olisi pitänyt. Erityisesti harmittaa keskeyttää toisen kuljettajan virheeseen. Osumia tulee välillä, mutta kaveri (Lowes) tuli siinä suoraan kylkeen ja pyörä lähti saman tien alta. Törmäys olisi ollut vältettävissä, Kallio tuomitsi törmäystilanteen.

Moto2-luokalle tyypillisesti kilpailu oli todella vaiherikas ja äärimmäisen tasainen viimeisille kierroksille asti. Toiseksi viimeisellä kierroksella voitosta taisteli jopa viisi kuljettajaa. Jo kilpailun alkuasetelma oli epävakaan sään vuoksi mielenkiintoinen. Kallionkin pyörään vaihdettiin renkaat vain muutamaa minuuttia ennen lähtöä.

- Kilpailu oli olosuhteiltaan erikoinen. Ennakointi sään puolesta oli todella vaikeaa ja päätös rengasvalinnasta oli hankala. Vettä satoi vielä, kun tultiin lähtösuoralle 10 minuuttia ennen lähtöä ja sitten rata alkoi yhtäkkiä kuivua. Siinä taisivat kaikki kuljettajat vaihtaa renkaat pari minuuttia ennen starttia. Ajoin ensimmäisillä kierroksilla todella varovaisesti, koska rata oli vielä paikoin märkä enkä halunnut ottaa turhia riskejä. Tipuin siinä monta sijaa, mutta radan kuivuttua pääsin nostamaan vauhtia ja ajoin kärkiryhmän kiinni. Kilpailun voittanut Rins oli juuri ohitettavanani, kun minut taklattiin ulos, Kallio selvitti kilpailun kulkua.

- Homma oli hallussa koko ajan. Katsoin tarkkaan, ettei kärkiryhmä pääse liikaa karkuun ja vältin omia ajovirheitä. Sain kärjen kiinni ennen keskeytystä ja ajoin koko ajan nopeita kierroksia. Olisin ehdottomasti taistellut voitosta ilman yhteentörmäystä ja siksi olen äärimmäisen pettynyt tällä hetkellä.

Kallion viikonloppu oli kuitenkin yksi kauden parhaista ja hän olikin tyytyväinen sekä omaan että tallin kokonaissuoritukseen.

- Tämä viikonloppu oli vauhdillisesti parempaa kuin pitkään aikaan. Siinä mielessä kokonaisuutena ihan ok tekemistä ja vauhtikin on nyt kärkitasolla. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä mihin pystyn kilpailun lopussa. Ottaa kovasti päähän lopettaa hyvä viikonloppu näin, mutta nyt suunnataan katseet Brnoon ja haetaan sieltä hyvä tulos, kokenut Kallio päätti.

Mika Kallio on seuraavan kerran liekeissä viikon kuluttua, kun jahti Moto2-luokan MM-tittelistä jatkuu Tšekissä 14.–16. elokuuta.

Tuloksia, Moto2-luokka, osakilpailu 10/18 Indianapolis, Yhdysvallat:

1. Alex Rins 41.18,866
2. Johann Zarco +0,482
3. Franco Morbidelli +0,888
4. Dominique Aegerter +1,719
5. Tito Rabat +2,963

Moto2-luokan pistetilanne 10/18 osakilpailun jälkeen

1. Johann Zarco 199
2. Alex Rins 128
3. Tito Rabat 125
4. Thomas Luthi 109
5. Sam Lowes 107
---
10. Mika Kallio 47« Edellinen sivu