Kallio huippuvireessä: 5:nnestä ruudusta sunnuntain kilpailuun

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio oli kärkivauhdissa Australian Phillip Islandin osakilpailun aika-ajoissa lauantaina. Moto2-luokassa ajava suomalainen ajoi itsensä upeasti viidenteen lähtöruutuun ja jäi paalupaikalle ajaneesta espanjalaisesta Alex Rinsistä vain reilut 0,4 sekuntia.

Kallion kuluneen kauden huomioon ottaen tulos on erinomainen. Italtrans Racing -tallissa aina San Marinon osakilpailuun asti ajanut Kallio vaihtoi kesken kauden QMMF-talliin ja tulokset ovat sen jälkeen olleet nousujohteisia. Kallion tunnelmia ei tarvinnut juuri arvailla aika-ajojen jälkeen.

- Nyt tuntuu todella hyvältä ja saadaan olla koko tiimiä myöten tyytyväisiä tulokseen. Eilisistä harjoituksista lähtien olemme menneet selkeästi säädöissä eteenpäin ja pyörän ajettavuus on parantunut koko ajan. On uskomattoman hieno fiilis, kun pyörä on sellainen kuin sen toivoo olevan, Australian auringon kanssa kilpaa hymyillyt Kallio sanoi.

- Aika-ajot olivat kaiken kaikkiaan hyvin tasapainoinen suoritus. Teimme vain pieniä hienosäätöjä pyörän asetuksiin ja enemmän keskityimme siihen, että saimme renkaat toimimaan. Kenties parasta oli se, että nopein kierros ei ollut mikään onnenkantamoinen, vaan pystyin tasaisesti ajamaan hyviä kierrosaikoja, joten suorituskyvyn pitäisi olla nyt kohdallaan, kokenut Kallio lisäsi.

Hyvästä tuloksesta huolimatta Kallio ei halua täysin tyytyä tilanteeseen, vaan tietää, että kilpailussa erityisesti renkaiden kestävyys tulee olemaan haasteellista, eikä pyöräkään vielä täydellinen paketti ole.

- Radikaaleihin muutoksiin tai yltiöpäisiin riskeihin ei ole nyt tarvetta, mutta aina pyörää voi ja pitää kehittää eteenpäin. Vaihteiden välityksiä mietimme vielä huomiselle, sillä täällä on ollut aika kova tuuli, joka vie kiihtyvyyttä pois. Jos huomenna on tyynempää, niin laitamme hieman pidemmät välitykset, jotta pyörän huippunopeus kasvaa, Kallio sanoi.

- Takarenkaan kestäminen huomenna koko kisan ajan huolestuttaa jonkun verran. Toisaalta sitä pitäisi pystyä säästämään, koska ratkaisut todennäköisesti tehdään viimeisten kierrosten aikana, mutta toisaalta taas täysillä pitäisi mennä koko ajan, Kallio pohti.

Kalliolle onnistuminen aika-ajoissa on myös henkisesti merkittävä asia. Luottamus ajamiseen ja pyörään pitää olla kohdallaan, jotta huipputasaisessa Moto2-luokassa pystyy taistelemaan tosissaan.

- Onnistumiset ovat jo yleisesti fiiliksen kannalta todella tärkeitä ja kyllähän tämä tuo henkiselle puolellekin aivan erilaisen luottamuksen ja latauksen, kuin ne kuluneen kauden rämpimiset takariveissä. Kun luottamus on kohdallaan, niin uskallan nostaa myös riskirajaa korkeammalle ja se yleensä näkyy myös parempina tuloksina. Uskon ja luotan, että vauhdin puolesta kaikki on kunnossa huomista varten ja jos renkaat kestävät loppuun asti, niin kaikki on mahdollista, Kallio ennakoi sunnuntain kilpailua.

Moto2-luokan Australian osakilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Nelonen Pro 1 -kanavalla ja Ruutu+ Pro -palvelussa sunnuntaina 18. lokakuuta kello 06.05 alkaen.

Moto2-luokka, aika-ajojen tuloksia, 17.10.2015, Phillip Island, Australia
1. Alex Rins (SPA) 1.32,523
2. Axel Pons (SPA) + 0,214
3. Sam Lowes (GBR) + 0,264
4. Thomas Luthi (SWI) + 0,361
5. Mika Kallio (FIN) + 0,434

Teksti: Sami Kolsi

 « Edellinen sivu