Kallio valmis Valenciaan: Lähden antamaan kaikkeni

Moto2-luokan MM-sarja tulee päätepisteeseensä tulevana viikonloppuna Espanjan Valenciassa. Näillä näkymin viimeisen kilpailunsa kyseisessä luokassa ajava ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio suuntaa kuitenkin vielä täyden latautumisensa edessä olevaan koitokseen.

- Olen pyrkinyt keskittymään tähän kisaan niin kuin kaikkiin muihinkin, eikä sen rooli viimeisenä tee siitä oikeastaan yhtään sen erikoisempaa. Samalla lailla lähden taistelemaan mahdollisimman hyvästä sijoituksesta kuten aina ennenkin, vaikka mitään isoja panoksia ei nyt pelissä olekaan, jos verrataan vaikka viime vuoteen, kauden 2014 MM-hopeamitalisti Kallio kertoi tunnelmiaan.

- Lähden ehdottomasti antamaan radalle kaikkeni, ja olisihan se hienoa päättää kausi hyvään tulokseen niin omasta kuin myös QMMF-tiimin puolesta. Saisimme hienon päätöksen tälle lyhyelle visiitille tallissa, Kallio lisäsi.

Valmistautuminen huomenna perjantaina ajettaviin harjoituksiin on jo täydessä käynnissä, mutta mitään kuluneelta kaudelta tuttuja radikaaleja ratkaisuja ei ole tarkoitus tehdä pyörän säätöjen kanssa.

- Malesian jälkeen pyörä ei ole tässä välissä muuttunut mihinkään ja siltä pohjalta lähdemme tekemään säätöjä tänne Valenciaan. Kävimme tallin kanssa läpi aiemmin tällä radalla käytettyjä säätöjä, ja katsotaan minkälaisia elementtejä sieltä saadaan pyörään tuotua. Yksi suuri ero omalta kohdaltani on toki se, että olen aiemmin ajanut täällä Kalexin rungolla, kun nyt taas alla on Speed Up, joten tilanne on siinä mielessä uusi, Kallio avasi viikonlopun asetelmia.

Valencian rata on varsin erilainen kuin Malesia. Pienelle alueelle puristettu rata tarjoaa paljon teknisiä osuuksia ja jälleen loppuunmyytynä erittäin hyvän tunnelman.

- Valencian rata on kaikille kuskeille varmaan yksi sarjan tutuimmista, sillä täällä ajetaan paljon testiä kilpailemisen lisäksi. Itselleni rata on tuloksellisesti yksi parhaista, mutta muuten se ei kuulu suosikkeihin. Tämä on vähän sellainen Mikki Hiiri -rata, mutta toisaalta se tuo uskomattoman hienon tunnelman, kun yleisö on pakkautunut tiivisti ympäri rataa, Kallio hehkutti.

Ainakin yksi riippakivi putoaa Kallion mielestä, kun Moto2-kausi nyt päättyy. Renkaiden kanssa koko kauden taistellut suomalainen ei juuri haikaile menneitä kilpailuja Dunlopin renkailla.

- Täytyy sanoa, että tyytyväisyys päätöksestä siirtyä KTM-talliin on vain kasvanut sopimuksen julkistamisen jälkeen. Tänä vuonna on ollut ylivoimaisesti eniten ongelmia verrattuna aikaisempiin kausiin ja yhdet isoimmista tekijöistä ovat olleet juuri murheet renkaiden kanssa. Toivottavasti ne jäävät nyt taakse tämän kauden jälkeen, Kallio totesi.

Malesian kilpailun jälkeen Suomessakin piipahtanut Kallio paljasti pääsevänsä KTM-tallin pyörän kimppuun pian.

- Malesian jälkeen ehdin käydä Suomessakin yhteistyökumppani Batteryn mediatilaisuudessa kertomassa tulevasta KTM-projektista medialle. Tämän kuun lopussa pääsen jo ajamaaan uudella pyörällä, mutta nyt täytyy toki vielä keskittyä tähän Valencian kilpailuun Kallio totesi.

Suora lähetys Valencian osakilpailun toisista vapaista harjoituksista alkaa perjantaina 5. marraskuuta Nelonen Pro 1 -kanavalla ja Ruutu+ Pro -palvelussa klo 16.00. « Edellinen sivu