Kallio 16:s harjoituksissa - Ohuet eväät

Valencian osakilpailun perjantain vapaat harjoitukset eivät tarjonneet jättiyllätyksiä suuntaan tai toiseen Mika Kallion osalta. Edellisistä kisoista tuttu tahti jatkui ainakin toistaiseksi myös tällä erää Espanjassa. Moto2-luokan yhdistetyissä tuloksissa Kallio oli 16:s jääden 1,063 sekuntia kärkiajan ajaneesta Sveitsin Thomas Luthista.

- Tämä on se taso, missä me tällä hetkellä menemme. Ei näissä harjoituksissa nytkään mitään isompia ongelmia ollut, mutta renkaat eivät vain ota toimiakseen ja pidon puute näkyy heti tuloksissa. Tällä hetkellä ei ole eväitä mennä juurikaan kovempaa, Kallio myönsi.

Perjantain harjoitukset olivat varsin työntäyteisiä Kallio sekä QMMF-tiimille. Aamupäivän viileämmissä olosuhteissa ajetut ensimmäiset harjoitukset olivat totutusti Kalliolle paremmat kuin taas iltapäivä, jolloin ilman ja sitä myöten radan lämpeneminen heikensivät renkaiden suorituskykyä.

- Aamupäivällä kävimme pyörästä ensimmäiset säätövaihtoehdot läpi. Lisäksi kokeilimme molemmat rengasseokset eli ekstrakovan ja kovan. Niissä ei juuri loppupeleissä ole hirveästi eroa omalla kohdallani, mikä entisestään kielii sitä, että ne eivät toimi kunnolla, sillä normaalisti niiden potentiaali tulisi paremmin esille. Tämä on kuitenkin tilanne nyt ja tuskinpa tähän tänäkään viikonloppuna mitään taikatemppuja keksitään, Kallio arveli.

- Iltapäivällä säädimme pyörän pituutta hieman lyhyemmäksi sekä muutimme pyörän painojakaumaa, mutta ne eivät tuoneet mitään parannuksia tuntumaan eivätkä tuloksiin. Loppujen lopuksi palasimme alkuperäisiin säätöihin, joilla viikonlopun aloitimme. Renkaiden osalta tosiaan suorituskykymme tippui taas roimasti, kun lämpötila nousi ja pidon heikkous korostui entisestään. Kallio sanoi.

Lauantaina Valenciassa on vuorossa vielä kolmannet vapaat harjoitukset sekä kauden viimeiset aika-ajot. Kallio ei halua ladata ennakkoon sen suurempia odotuksia päivään, sillä tietää viikonlopun jatkuvan haasteellisena.

- Aamun harjoitukset antavat taas hieman osviittaa siitä, mikä meidän suunta ja potentiaali on. Joitain muutoksia säätöjen osalta tulemme vielä tekemään, mutta vielä en osaa sanoa tarkemmin mitä aiomme muuttaa. Mikäli harjoituksissa ei tapahdu merkittävää parannusta, niin ei tästä tietysti helppo viikonloppu ole tulossa, mutta mennään nyt kierros kerrallaan ja ikinä ei tietenkään luovuteta, Kallio vakuutti lopuksi.

Suora lähetys Valencian osakilpailun aika-ajoista alkaa lauantaina 7. marraskuuta Nelonen Pro 1 -kanavalla ja Ruutu+ Pro -palvelussa klo 16.05. 

Yhdistetyt tulokset, Moto2-luokka, vapaat harjoitukset 6.11.2015, Valencia, Espanja

1. Thomas Luthi (SWI) 1.35,560
2. Sam Lowes (GBR) + 0,201
3. Tito Rabat (SPA) + 0,274
4. Alex Rins (SPA) + 0,434
5. Jonas Folger (GER) + 0,489
---
16. Mika Kallio (FIN) + 1,063« Edellinen sivu