MotoGP-testeihin valmistautuvalle Kalliolle tuplakultaa jääradalla

Mika Kallio osallistui moottoripyörien jäärata-ajon SM-sarjan kauden avaukseen lauantaina 13.2 Seinäjoella. Tällä viikolla alkaviin KTM:n MotoGP-testeihin suuntaava Kallio iloitsi päivän menneen suunnitelmien mukaan, taskuun jäädessä voitot molemmista JR Open A - sarjan lähdöistä. 

Tavoitteena oli hakea tuntumaa ajamiseen kolmesta leikkauksesta seuranneen toipilasajan jälkeen ja pitää samalla hauskaa jäällä. KTM 450cc pyörää radalla luotsannut Kallio oli tyytyväinen sekä ajosuoritukseensa, että oloon kilpailun jälkeen. Myös Kallio Racing - tallin väki sai Kalliolta kehut. 

-Yllättävän hyvin se meni olosuhteisiin nähden. Olen kiireiden ja leikkauksista toipumisen takia ehtinyt jäälle vain kerran tänä talvena, joten ei tässä ainakaan harjoitusohjelmalla voitettu, Monacosta Suomeen kisoihin piipahtanut Kallio tuumasi.  Kovan vastuksen sain toki eikä voitto tullut helpolla, mutta ajaminen kulki minulla Seinäjoella hyvin ja onnistuin ajamaan virheettömän kisan. Koin että rata sopi itselle ja vauhtikin löytyi heti parin treenikierroksen jälkeen, Kallio myhäili. 

-Lähdin harjoituksissa hieman tunnustellen pyörän päälle, jotta sain tuntumaa leikkauksessa olleeseen nilkkaan, ranteeseen ja olkapäähän. Espanjalaiset kirurgit tekivät hienoa jälkeä, koska pystyin ajamaan omaa vauhtia ja tiukassa kisatilanteessa saatoin luottaa siihen, että paikat kestävät. Kisan jälkeenkään ei ollut kipuja, joten olen hyvillä mielin lähdössä kohti vuoden ensimmäistä testiä, Kallio totesi onnellisena.

-Velipoika Vesa voitti molemmat pienempien pyörien lähdöt ja minä nämä toiset, joten kyllä huoltojoukoille ja mekaanikoille Kallio Racingilla menee suuret kiitokset laadukkaasta työstä tänäkin viikonloppuna, Kallio päätti.

Kallio aloittaa testirupeamansa tulevana torstaina Jerezistä, jossa KTM:llä on kolmen päivän yksityistestit. KTM:n uutta MotoGP-pyörää on kehitetty Itävallan tehtaalla entisestään Kallion marraskuisen testiennakon jäljiltä ja Kallio odottaa jo innolla pääsyä pyörän päälle. 

-On kiinnostavaa nähdä, miten loppuvuodesta annetut kehitysehdotukset on pystytty toteuttamaan käytännössä. Elektroniikkaa on viety eteenpäin viime kerrasta ja keulan jousitukseen sekä rungon etupäähän on tehty pieniä muutoksia. Pyörä oli jo yllättävän hyvän tuntuinen Valenciassa, mutta käytännössä projekti on vasta alussa ja oma työni vielä kokonaan edessä. Yhteinen tavoitteemme tiimissä on tehdä laitteesta täydellisen kilpailukykyinen Hondan, Yamahan ja muiden johtavien MotoGP-pyörien kanssa, joten työnsarkaa riittää, Kallio naurahti. 

MotoGP-projektillaan vuoden 2017 MM-sarjaan valmistautuva KTM avaa testikautensa Espanjan Jerezissä 18-20.2. Testitapahtumat ovat yleisöltä ja medialta suljetut, mutta kuvia testeistä on saatavissa rajoitetusti osoitteesta mikakallio.com/medialle« Edellinen sivu